Döntött a Kúria: nem kell öt napon belül bemutatni a parkolójegyet

Oszd meg másokkal!

Desktop

A szeptember 16-i Magyar Közlönyben jelent meg a Kúria Önkormányzati Tanácsának egy sokakat érintő határozata. A fővárosi parkolási rendelet szerint eddig annak az autósnak, aki bírságot kapott, öt napja volt rá, hogy bemutassa az érvényes parkolójegyét, ha később tette, hiába vette meg a cédulát, fizethette a bírságot.

Ezt az ötnapos határidőt törölte el a Kúria, mert miért fizessen valaki bírságot, ha van jegye. A parkolócégek arra hivatkoztak, hogy sokan utólag szereznek be parkolócetlit, ami tényleg nem szép dolog, de ettől még  a szabályosan eljárókat nem büntethetik.

Egyébként rákerestünk a neten lejárt parkolócédulára, első nekifutásra nem találtunk ilyen ajánlatot, de elképzelhető, hogy ha szánunk rá tíz percnél többet, akkor sikerült volna.

Az én pénzem honlap cikke szerint a másik pont, amit a Kúria elvetett, hogy ilyen utólagos bemutatásra egy autós esetében havi egy alkalommal van lehetőség. Tehát továbbra is figyeljetek oda, hogy a megváltott parkolójegyeteket jól látható helyre rakjátok ki, de ha ennek ellenére bírságot kaptok, van időtök bemutatni azt, és ezt havonta többször is megtehetitek.

Higgyétek el, macerás az ügyintézés, nem érdemes erre játszani.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?