Tudod, mi történik az adataiddal? Ismerd meg az adatkezelési tájékoztatónkból!

Adatkezelési tájékoztató

(A 2011. évi CXII. törvény és az Európai Unió Adatvédelmi Rendeletet alapján)

Az ittlakunk.hu által az ittlakunk.hu weboldalon vagy aloldalai által gyűjtött, tárolt és kezelt adatok köréről, és az azzal kapcsolatos eljárásokról.

Ittlakunk.hu Korlátolt Felelősségű Társaság (Cégjegyzékszám 01-09-967104, Adószám 23471584-2-43, Székhely 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. képviseli: Lőke András ügyvezető; továbbiakban: Adatkezelő) az ittlakunk.hu weboldalon és aloldalai útján az alábbi adatokat kezeli.

Az ittlakunk.hu oldal és aloldalai csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli. Az Adatkezelő gondoskodik a kezelt adatok jogi és biztonságtechnikai védelméről.

Az Adatkezelővel megbízásos viszonyban álló munkatársak Adatfeldolgozónak minősülnek.

Az adatfeldolgozók listája: Art vagy Árt Kft.; Jónás Ágnes e.v.; Kárpáti-Borgulya Gizella e.v.; Kárpáti Gábor e.v.; Kiss Júlia e.v.; Kovács Sándorné e. v.; Marczis Judit e. v.; Szabados Balázs e.v.

Az általunk kezet adatok túlnyomó többségét az ún. Minicrm rendszerben kezeljük. Cégünk vonatkozásában a rendszer adatfeldolgozónak minősül. Cégnév: MiniCRM Zrt. Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14. Vezérigazgató: Leskó Norbert Email: help@minicrm.hu Telefon: +36 (1) 999 – 0402. További információ: https://www.minicrm.hu/adatvedelem/

I. Cookie-k tárolása

Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 155. § (4) bekezdésének rendelkezései szerint egy előfizetőnek vagy felhasználónak elektronikus hírközlő végberendezésén csak az érintett felhasználó vagy előfizető világos és teljes körű – az adatkezelés céljára is kiterjedő – tájékoztatását követő hozzájárulása alapján lehet adatot tárolni, vagy az ott tárolt adathoz hozzáférni.

Az Adatkezelő által üzemeltetett weboldal – mint általában a honlapok – használ és tárol ún. cookie-kat, amelyek az oldal forgalmának mérésére, illetve az oldalon megjelenő tartalom szabályozására szolgáló kódsorozatok. A cookie-k azért lényegesek, mert ezek segítségével a felhasználó bizonyos adatai, így pl. IP címe- azonosíthatóvá válhatnak, aminek a célja, hogy a későbbi böngészés egyszerűbbé és gyorsabbá váljon.

Az Adatkezelő a ittlakunk.hu weboldalon keresztül a következő típusú cookie-kat tárolja és használja:

  • olyan kódsorozatok, amelyek az egyes médiatartalmak olvasottságát, látogatottságát mérik (Google Analytics; Gemius);
  • olyan kódsorozatok, amelyek célja az adott médiatartalom vagy népszerűsítésének, továbbküldésének megosztásának lehetősége a közösségi médiában (Facebook, Twitter);
  • olyan kódsorozatok, amelyek a szerkesztőség rendszer működésének optimalizálását szolgálják és a megjelenő tartalmat szabályozzák (Drupal);
  • olyan kódsorozatok, amelyek hirdetések elhelyezését segítik (Doubleclick, Adverticum)
  • Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k, ezek célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a weboldalt, használhassák annak funkcióit és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Ezek működését a felhasználó blokkolhatja vagy letilthatja, mert az adott médiatartalom a kódsorozatok tárolása nélkül is megtekinthető, viszont bizonyos cookie-k törlése vagy blokkolása esetén az oldal egyes tartalmai elérhetetlenné válnak.

Hivatalos tájékoztatás

Az Adatkezelő székhelye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a.

Az adatkezelés helye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a.

Az Adatkezelő elérhetősége: info@ittlakunk.hu

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja: az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: a Felhasználó a weboldal megnyitásával egyidejűleg tájékoztatást kap az a cookie-k kezeléséről, annak feltételeiről, az adatkezelés megtiltásának lehetőségéről egy felugró menüsáv formájában. A Felhasználónak lehetősége van a cookie-k elfogadására vagy annak elutasítására. A cookie-k letiltását és törlését az internet böngészéséhez használt programja (pl. Chrome, Firefox, stb.) Beállítások menüpontjában végezheti el, vagy használhat valamilyen kiegészítő programot is erre a célra (pl. https://disconnect.me/). Ha a cookie-k letiltásához vagy blokkolásához segítségre van szüksége, akkor írjon az info@ittlakunk.hu címre.

Az érintettek köre: ittlakunk.hu oldalaira látogató, az oldalak között navigáló személyek, az ún Felhasználók.

A kezelt adatok köre: a Felhasználók kattintásai és navigálásai során keletkező speciális kódsorozatok, ún cookie-k.

Az adatkezelés célja: a weboldal látogatottságának mérése, a weboldal népszerűsítése, a weboldal optimális működésének biztosítása, a böngészés meggyorsítása.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges személye: az Adatkezelő munkatársai mint Adatfeldolgozók és az ittlakunk.hu weboldalt az Adatkezelő megbízásából kezelő Adatfeldogozók (lásd a 4. bekezdésben: Az adatfeldolgozók listája).

Amennyiben a kódsorozatokkal kapcsolatban további kérdése merülne fel az Adatkezelő azt kérelemre – írásban vagy elektronikus levélben – 15 napon belül közérthető tájékoztatást köteles nyújtani.

Ha az Érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

További információk: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt

II. Az egyszerű regisztrálás során kezelt adatok

A weboldal felhasználóinak lehetősége van a regisztrációra. Regisztrációval a felhasználó a weboldal által kínált többféle szolgáltatáshoz juthat hozzá, mint a regisztráció nélküli felhasználó.

Hivatalos tájékoztatás

Az Adatkezelő székhelye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az adatkezelés helye:  1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

 Az Adatkezelő elérhetősége: info@ittlakunk.hu

Az érintettek köre: ittlakunk.hu oldalaira látogató, és az oldalon regisztráló Felhasználók

A kezelt adatok köre (továbbiakban: regisztrációs adatok):

  • felhasználónév
  • e-mail-cím
  • születési év
  • nem
  • lakhely vagy térség (fővárosi kerület megadása)
  • fénykép (opcionális)

Az ittlakunk.hu a születési évet és a nemet felhasználók demográfiai adatainak megismerése céljából kéri.

Az adatkezelés célja: a Felhasználó hozzáférésének biztosítása a weboldal teljes funkcionalitásához.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja: az érintett hozzájárulása.

Az Érintett Felhasználó regisztrációt megelőzően tájékoztatást kap az adatai kezeléséről, annak feltételeiről, az adatkezelés visszautasításának lehetőségéről egy felugró információs sáv formájában. A regisztráció előtt a rendszer a Felhasználót az Adatkezelési tájékoztatóhoz navigálja, amelyet agy erre kialakított virtuális gomb megnyomásával tud elfogadni. Az adatkezelési tájékoztató elfogadása nélkül nem lehetséges regisztrálni.

Regisztrálni Facebook fiók használatával is lehet. Ebben az esetben a Felhasználó a Facebook fiókra utaló ikon megnyomásával a Facebook fiókjára navigál, és ezen keresztül történik meg a regisztráció. ebben az esetben a Felhasználó tudomásul veszi, hogy az itt körülírt adatait és a Facebookról lekért profilképét az Adatkezelő a Facebook oldaltól elkéri, és azokat kezeli. A rendszer az Adatkezelési tájékoztató elfogadása nélkül a Facebook-on keresztül történő regisztrálást sem engedi.

Regisztrációt követően az Érintettnek lehetősége nyílik felhasználói profilján az adatai módosítására és fénykép feltöltésére is. A fénykép feltöltését megelőzően az Érintett Felhasználó tájékoztatást kap fényképe kezelésének tényéről egy felugró információs sávban.  A fénykép feltöltésével az Érintett hozzájárul fényképének kezeléséhez. A fénykép bármikor törölhető.

Az adatok tárolásának időtartama: az adatokat az Érintett törlési kérelmének előterjesztéséig tároljuk. Az adatok törölhetőek a regisztráció megszüntetésével, adatok törlése kérhető írásban vagy elektronikus levélben az info@ittlakunk.hu címen.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges személye: az Adatkezelő ügyvezetője, és vele megbízásos jogviszonyban dolgozó munkatársai, mint Adatfeldolgozók, és az ittlakunk.hu weboldalt az Adatkezelőt technikailag fenntartó Adatfeldogozó.

Amennyiben a kódsorozatokkal kapcsolatban további kérdése merülne fel, az Adatkezelő azt kérelemre – írásban vagy elektronikus levélben – 15 napon belül közérthető tájékoztatást köteles nyújtani.

Ha az Érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

További információk: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt

III. A hírlevélre történő feliratkozás

A felhasználók a regisztrációval egyidőben vagy a regisztrációt követően a regisztrációs felületen elhelyezett négyzet bejelölésével a Hírlevélre is feliratkozhatnak. A hírlevélben a Felhasználót hírekről és újdonságokról tájékoztatjuk. A Hírlevél tartalmazhat üzleti és reklám jellegű megkereséseket és promóciókat is.

Hivatalos tájékoztatás

Az Adatkezelő székhelye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az adatkezelés helye:  1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az Adatkezelő elérhetősége: info@ittlakunk.hu

Az érintettek köre: ittlakunk.hu oldalaira látogató, és az oldalon regisztráló Felhasználók közül azok a személyek, akik a weboldal megfelelő felületén az ilyen célból létrehozott négyzet bejelölésével kinyilvánítják, hogy a Hírlevélre fel szeretnének iratkozni.

A kezelt adatok köre: a regisztrációs adatok és a feliratkozás tényének kezelése

Az adatkezelés célja: a Felhasználó részére Hírlevél küldése.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja: az érintett hozzájárulása.

Az Érintett Felhasználó a Hírlevélre történő feliratkozást megelőzően tájékoztatást kap arról, hogy részére Hírlevél kerül kiküldésre, amelyben hírekről és újdonságokról tájékoztatjuk. A Hírlevél tartalmazhat üzleti és reklám jellegű megkereséseket és promóciókat is.

A hírlevélre való feliratkozáskor a rendszer a Felhasználót az Adatkezelési tájékoztatóhoz navigálja, amelyet agy erre kialakított virtuális gomb megnyomásával tud elfogadni. Az adatkezelési tájékoztató elfogadása nélkül nem lehetséges regisztrálni.

Az adatok tárolásának időtartama: az adatokat az Érintett törlési kérelmének előterjesztéséig tároljuk. Az adatok törölhetőek a regisztráció megszüntetésével, adatok törlése kérhető írásban vagy elektronikus levélben az info@ittlakunk.hu címen, de oly módon is, hogy a Hírlevélben közzétett leiratkozási opció választásával nyilvánítja ki azon szándékát, hogy nem kíván tovább Hírlevelet kapni.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges személye: az Adatkezelő ügyvezetője, és vele megbízásos jogviszonyban dolgozó munkatársai, mint adatkezelők, és az ittlakunk.hu weboldalt az Adatkezelőt technikailag fenntartó Adatfeldogozó.

Amennyiben a kódsorozatokkal kapcsolatban további kérdése merülne fel az Adatkezelő azt kérelemre – írásban vagy elektronikus levélben – 15 napon belül közérthető tájékoztatást köteles nyújtani.

Ha az Érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

További információk: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt

IV. Bemutatkozás lehetősége, „Pár szó magamról” opció

A felhasználók a regisztrációval egyidőben vagy a regisztrációt követően a regisztrációs felületen elhelyezett erre a célra kialakított szabadszavas mezőben bemutatkozó információkat tehetnek magukról közzé.

Hivatalos tájékoztatás

Az Adatkezelő székhelye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az adatkezelés helye:  1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az Adatkezelő elérhetősége: info@ittlakunk.hu

Az érintettek köre: ittlakunk.hu oldalaira látogató, és az oldalon regisztráló Felhasználók közül azok a személyek, akik a regisztrációs felületen elhelyezett erre a célra kialakított szabadszavas mezőben bemutatkozó információkat tehetnek magukról közzé. A közzététellel hozzájárulnak a bemutatkozó információk, mint adatok kezeléséhez.

A kezelt adatok köre: a regisztrációs adatok és az Érintett bemutatkozásában található személyes adatok

Az adatkezelés célja: a Felhasználó bemutatkozásának biztosítása

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja: az érintett hozzájárulása.

Az Érintett Felhasználó a „Pár szó magamról” mező kitöltését követően, az információ feladását megelőzően az Adatkezelési tájékoztatóhoz navigálja, amelyet agy erre kialakított virtuális gomb megnyomásával tud elfogadni. Az adatkezelési tájékoztató elfogadása nélkül nem lehetséges a mező tartalmát beküldeni. Az adatkezelési tájékoztató tudomásul vételével az Érintett hozzájárul a bemutatkozási adatai kezeléséhez.

Az adatok tárolásának időtartama: az adatokat az Érintett törlési kérelmének előterjesztéséig tároljuk. Az adatok törölhetőek a regisztráció megszüntetésével, adatok törlése kérhető írásban vagy elektronikus levélben az info@ittlakunk.hu címen.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges személye: az Adatkezelő ügyvezetője, és vele megbízásos jogviszonyban dolgozó munkatársai, mint adatkezelők, és az ittlakunk.hu weboldalt az Adatkezelő technikailag fenntartó Adatfeldogozók (lásd a 4. bekezdésben: Az adatfeldolgozók listája).

Amennyiben a kódsorozatokkal kapcsolatban további kérdése merülne fel az Adatkezelő azt kérelemre – írásban vagy elektronikus levélben – 15 napon belül közérthető tájékoztatást köteles nyújtani.

Ha az Érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

További információk: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt.

V. Hír, program, apróhirdetés vagy cég feltöltése

A felhasználók a regisztrációt követően a felhasználói profil erre a célra kialakított szabadszavas mezőiben hírt, programot, apróhirdetést vagy céget tölthetnek fel.

Hivatalos tájékoztatás

Az Adatkezelő székhelye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az adatkezelés helye:  1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az Adatkezelő elérhetősége: info@ittlakunk.hu

Az érintettek köre: ittlakunk.hu oldalaira látogató, és az oldalon regisztráló Felhasználók közül azok a személyek, akik profiljukban hírt, programot, apróhirdetést vagy céget tölthetnek fel.

A kezelt adatok köre: a regisztrációs adatok és az Érintett által feltöltött hír, program, apróhirdetés vagy cég adatai közül a személyes adatnak minősülő adatok.

Az adatkezelés célja: információ közlése, hír közlése, hirdetési tevékenység biztosítása, cég reklámozása.

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja: az érintett hozzájárulása.

Az Érintett Felhasználó a „Hír, program, apróhirdetés vagy cég feltöltése” rovatok feltöltésével hozzájárul az ezekben szereplő személyes adatai kezeléséhez.

Az adatok tárolásának időtartama: az adatokat az Érintett törlési kérelmének előterjesztéséig tároljuk. Az adatok törölhetőek a regisztráció megszüntetésével, adatok törlése kérhető írásban vagy elektronikus levélben az info@ittlakunk.hu címen.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges személyek: az Adatkezelő ügyvezetője, és vele megbízásos jogviszonyban dolgozó munkatársai, mint adatkezelők, és az ittlakunk.hu weboldalt az Adatkezelő technikailag fenntartó Adatfeldogozó.

Amennyiben a kódsorozatokkal kapcsolatban további kérdése merülne fel az Adatkezelő azt kérelemre – írásban vagy elektronikus levélben – 15 napon belül közérthető tájékoztatást köteles nyújtani.

Ha az Érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

További információk: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt.

VI. „Lépj velünk kapcsolatba” lehetőség

A weboldal felhasználójának lehetősége van a „Lépj velünk kapcsolatba” jelzésre kattintással közvetlen kapcsolatba lépni az Adatkezelővel egy szabadszavas mező kitöltésével, ahol a név, e-mail cím beírását és kategória kiválasztását követően üzenetet lehet küldeni.

Hivatalos tájékoztatás

Az Adatkezelő székhelye: 1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az adatkezelés helye:  1124 Budapest, Szánkó utca 4. fszint 1/a. 

Az Adatkezelő elérhetősége: info@ittlakunk.hu

Az érintettek köre: ittlakunk.hu oldalaira látogató azon Felhasználók, akik „Lépj velünk kapcsolatba” lehetőség igénybevételével, közvetlenül kívánnak velünk kapcsolatba lépni.

A kezelt adatok köre: az érintett neve, e-mail címe és az Érintett által beküldött üzenetben a személyes adatnak minősülő adatok.

Az adatkezelés célja: ügyfelekkel történő kapcsolattartás, hirdetés felvétele, írás beküldése

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) pontja: az érintett hozzájárulása.

Az Érintett Felhasználó "Lépj velünk kapcsolatba” oldalon a mezők kitöltésével és beküldésével hozzájárul az ezekben szereplő személyes adatai kezeléséhez. A beküldés előtt a rendszer a Felhasználót az Adatkezelési tájékoztatóhoz navigálja, amelyet egy erre kialakított virtuális gomb megnyomásával tud elfogadni. Az adatkezelési tájékoztató elfogadása nélkül nem lehetséges az adatokat tartalmazó szöveg beküldése.

Az adatok tárolásának időtartama: az adatokat az Érintett törlési kérelmének előterjesztéséig tároljuk. Az adatok törlése kérhető írásban vagy elektronikus levélben az info@ittlakunk.hu címen.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges személye: az Adatkezelő ügyvezetője, és vele megbízásos jogviszonyban dolgozó munkatársai, mint adatkezelők.

Amennyiben a kódsorozatokkal kapcsolatban további kérdése merülne fel az Adatkezelő azt kérelemre – írásban vagy elektronikus levélben – 15 napon belül közérthető tájékoztatást köteles nyújtani.

Ha az Érintett nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu/kapcsolat.html) fordulhat.

További információk: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt.