Kínaiaké lehet a mátyásföldi Ikarus gyár, raktár és összeszerelő-üzem működne az ipari parkban

Desktop
A gyár (fotó: iho.hu)

Elektromos autókat összeszerelő, kínai hátterű vállalkozás vásárolná meg a legendás mátyásföldi buszgyár területét.

A kínai háttérrel rendelkező magyar cég fő tevékenységként elektromos autók összeszerelését végezné a területen, emellett kínai áruk elosztó raktárbázisát hozná itt létre. A tulajdonosváltás jogi folyamata már elkezdődött - írja a Népszava.

Az adás-vételről semmilyen információt nem adnak ki, de szakértők szerint a BYD, Kína vezető elektromos és hibridautó gyártója állhat az üzlet mögött. 

A BYD első elektromos buszát tavaly decemberben Salgótarján önkormányzatának adták át. A cég gyorsan növekszik, idén 750 százalékkal több elektromos autót adott el, mint az előző év hasonló időszakában.

A XVI. kerületiek között nyílt titok, hogy éles ellentét volt az eddigi tulajdonos Felikon Kft. vezetői és Kovács Péter polgármester között. A cég hosszú évek óta nem fizetett egyetlen fillér adót sem a kerület kasszájába.

2012-ben már majdnem megállapodtak az addig felhalmozott adótartozások elengedéséről, aminek fejében nem is kis területet kapott volna ingyen az önkormányzat az ipari parkból, de az üzlet végül nem jött létre. Később piacként akarták hasznosítani az egyik csarnokot, de az utolsó pillanatban a polgármester közbelépett és a meghirdetett nyitás elmaradt. 

A Mátyásföld és Sashalom határán fekvő iparterület tulajdonosa a Felikon Kft-n keresztül a holland Atlas Estate Limited ingatlanbefektető csoport. 2006-ban és 2009-ben még pályázatokat nyertek csarnokfelújításra és inkubátorház fejlesztésre, de az Opten céginformációs adatbázisa már jó ideje a kiemelten magas kockázatú cégek között tartja nyilván a vállalkozást. A tartozások miatt több jelzálogjogot is bejegyeztek a területre - írja a Népszava.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?