Videófelvétellel bizonyítja a 24.hu, hogy a képviselő boltjában nem mindig adnak nyugtát vásárláskor

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

A 24.hu portál hétfőn írta meg, hogy saját újságírói és olvasói tapasztalatok alapján a Szatmáry család érdekeltségében álló zöldség-gyümölcs boltban többször nem adtak nyugtát, amivel az adó egy részét elkerülhetik. Szatmáry Kristóf felszólította a lapot az ügyvédjén keresztül, hogy ne írjanak az ügyről.

A 24.hu tesztje során 12 vásárlásból kilencszer nem adtak nyugtát, vagyis a bevételt nem ütötte be az eladó az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe. Erről rejtettkamerás videófelvétel is készült. 

Az eladó felszólításra mindig beütötte az online kasszába a megfelelő tételt, de ha külön kérés nem érkezett a vásárlótól, akkor ez többször elmaradt a cikk szerint. 

A nyugtaadás elmulasztásával kapcsolatos hatósági eljárást  megnehezítheti, hogy Szatmáry Kristóf, a kerület országgyűlési képviselője azt állítja: nemrégiben valaki betört az üzletbe és elvitte a céges iratokat, pénztárgépet meg egy kis gyümölcsöt - írja a lap.

A nyugtaadási ügy előtt pár nappal szintén a 24.hu azt derítette ki a boltot üzemeltető cégről, hogy feketén dolgoztatja az egyik munkavállalóját. A miniszteri biztos ekkor adminisztratív hibára hivatkozott és elismerte az esetet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek