Adathalászok szálltak rá a feltöltőkártyás mobilozókra

Oszd meg másokkal!

Desktop
Megszűnik a mobilszám, ha nem egyeztetsz időben
Megszűnik a mobilszám, ha nem egyeztetsz időben

Június 30-ig kell az adataikat egyeztetniük azoknak az ügyfeleknek, akiknek feltöltőkártyás mobiltelefonjuk van, különben megszűnik a hívószámuk. Ezt használják ki a csalók arra, hogy adatokat lopjanak tőlük. 

A Vodafone nevében, a cég munkatársának kiadva magát telefonál az adathalász és elkéri az ügyfél személyi igazolványának és lakcímkártyájának a számát - írja a hvg.hu. A Vodafone ezzel kapcsolatban azt írta: nem hívnak fel senkit sem azért, hogy egyeztessék az adatokat, telefonon ezt csak az teheti meg, aki maga hívja fel a 1270-es ügyfélszolgálati számot.

A Telekomnál is hasonló a helyzet: telefonálnak a csalók a Domino-adategyeztetésre hivatkozva és azt kérik az ügyfeleketől, hogy küldjenek sms-t egy egy általuk megadott számra. 

Az adategyeztetést hivatalosan a szolgáltatóknál el lehet intézni személyesen, telefonon (csak ha mi hívjuk az ügyfélszolgálatot), valamint az interneten keresztül. Sms-es adategyeztetésre nincs lehetőség egyik cégnél sem.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek