Íme a Reformátorok tere!

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

A sashalmi városrészben - Sashalom utca 6/B-nél - elkészült a 12 ezer négyzetméteres Reformátorok tere, ahol R. Törley Mária szobrászművész reformáció-emlékműve, egy kilátó és egy kávézó is helyet kapott. A tér átadó ünnepségét október 29-én, vasárnap 14 órakor tartották.

A kompozíció - Luther Márton és Kálvin János reformátor, valamint a bécsi békét aláíró Bocskai István egész alakos szobra - a reformáció üzenetére figyelmeztet: "Tartsd meg a hitet, újítsd meg és erősítsd meg a hitet, és akkor ez a hit megtart téged".

A téren 336,5 millió forintból megvalósuló beruházás részeként egy 17 méter magas kilátót, 80 négyzetméteres kávézót építettek 30 négyzetméteres terasszal, sétáló utakkal és parkolókkal. 

A tér közepére R. Törley Mária tervei alapján egy három méter átmérőjű, kerek, fehér kőből készült szökőkút került, közepén egy gömbbel, amelyre három helyről folyik a víz, a medencéhez pedig három körbefutó lépcső vezet.

A kútkáva oldalára a reformátorok legfontosabb gondolatait vésik, a kutat padok veszik körbe. A kút mellett a két egyházalapító, Luther Márton és Kálvin János, valamint Bocskai István szobra áll.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?