Német nemzetiségi osztály indul a szomszédban, várják a gyerekeket

Oszd meg másokkal!

Desktop
A csömöri iskola

Hamarosan itt az iskolai beiratkozás időszaka: ha német nemzetiségi osztályt kerestek a gyereknek, a szomszédos Csömör Mátyás király Általános Iskoláját is választhatjátok.

"A hagyományos nyelvoktató rendszerben megvalósuló program kiemelt céljai között szerepel többek között a kommunikáció-központú nyelvtudás elsajátítása, a hagyományőrzés, az érdeklődés felkeltése a magyarországi németség múltja és jelene iránt, az identitás megőrzése és erősítése.

A tanulók heti 5 órában sajátítják el a német nemzetiségi nyelvet speciális tankönyvek, taneszközök segítségével, valamint heti 1 órában hon-és népismeret óra keretében ismerkednek a nemzetiségi kultúra alapjaival.

Az elmúlt tanévek során szoros kapcsolatot alakítottunk ki a Csömöri Német Nemzetiségi Önkormányzattal, állandó szereplői lettünk a falu kulturális életének.

Sok közös programon veszünk részt, pl.: Márton napi lámpás felvonulás, adventi gyertyagyújtás, sváb majális, emellett igyekszünk az országos nyelvi valamint vers-és prózamondó versenyeken is öregbíteni iskolánk és Csömör hírnevét.

Bár az iskolanézegető foglalkozások már elkezdődtek, szívesen vesszük a környékbeli gyerekek érdeklődését is" - írja az iskola közössége ajánlójában.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek