Szeptembertől itt az új kerületi gyógypedagógiai hálózat

Oszd meg másokkal!

Desktop
Gyógypedagógiai hálózat alakul (fotó: ittlakunk.hu)

A szeptemberi tanévkezdésre gyógypedagógiai hálózat jön létre a Kertvárosban. Az új rendszer célja a kisgyermekek egészséges fejlődésének biztosítása. 

A gyógypedagógiai hálózat a Margaréta Óvodán keresztül működik és 8 szakember dolgozik benne. Van köztük gyógypedagógus, logopédus, mozgásfejlesztő konduktor egyaránt.

A hálózat szakemberei a kerületi óvodák pedagógusaival közösen látják el feladatukat. Mind az SNI-s (sajátos nevelési igényű), mind a BTM-es (beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő) gyerekek ellátása hatékonyabbá válik ezáltal. A legutóbbi nevelési évben 83 SNI-s és 21 BTM-es gyermeket láttak el a kerületi óvodák.  

A hálózat központja az Árpádföldi Közösségi Házban működik majd. Új informatikai rendszer is kapcsolódik hozzá: mint egy e-napló, minden gyerek szerepelni fog az adatbázisban, melynek bizonyos részét a szülő is látni fogja, így figyelemmel kísérheti gyermeke fejlődését.

Csomor Ervin alpolgármester további, óvodákat érintő javaslatokat is beterjeszt ősszel a képviselő-testület elé: eszerint az óvodapszichológusok számát növelnék a Kertvárosban, valamint az SNI-s gyermekekkel foglalkozó pedagógusok szakmai továbbképzésen vennének részt. Két olyan óvónői állást is létrehoznának, akik nem tartoznának semelyik óvodához, hanem helyettesítő szerepet töltenének be. A helyettesítő-segítő óvónők a problémás helyzetekben egészítenék ki, támogatnák meg az óvodai pedagógusokat.

Ahogy az alpolgármester elmondta, a Kertvárosban minden óvodás gyermekre évente 51.624 forintot költenek. Ennek köszönhetően a szülőknek semmit nem kell bevinniük az óvodába, mert mindent az önkormányzat finanszíroz. Így a napközbeni gyümölcsöket, a kézműves foglalkozás barkács kellékeit és a higiéniai eszközöket egyaránt. Emellett még a kirándulásokra is biztosít pénzt a hivatal.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek