Bronzérmes lett a kertvárosi szervátültetett sportoló a világversenyen

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Trappancs Egyesület)

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világjátékáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

Jakubovics Péter – XVI. kerületi, 2012 óta vesetranszplantált versenyző - 2013 óta úszik versenyszerűen, azóta hazai- és nemzetközi versenyeken is állhatott már a dobogón.

Ezen a Viágjátékon 50 méter gyorsúszásban az 5. helyen, majd 50 méter hátúszásban a 4. helyen végzett a rendkívül erős mezőnyben. Néhány óra pihenést követően összeszedte minden maradék erejét és 50 méter pillangó úszásban is és 100 méter hátúszásban is sikerült felúsznia a dobogó harmadik fokára: Péter így a Szervátültetettek Világjátékáról 2 bronzéremmel térhetett haza - írja a Trappancs Egyesület.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek