M. Tóth György A KATONABÁRÓ - könyvbemutató

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

M. Tóth György

A KATONABÁRÓ

Szurmay Sándor, a Monarchia magyar hadvezére

Könyvbemutató

A szerző, M. Tóth György, 1981 novemberében kötelezte el magát a katona-újságírói hivatás mellett. A Zrínyi-gyűrűvel is elismert újságíró a Magyar Honvéd magazin olvasószerkesztőjeként ment nyugállományba 2012 decemberében. A magazinnál és a jogelőd lapoknál eltöltött évtizedek alatt számos publikációja jelent meg az első szabadon választott Országgyűlés honvédelmet, haderőt érintő döntéseiről, szakterülete, a védelemgazdaság kérdéseiről, a honvédelem területén dolgozó alkalmazottak mindennapjairól. A magazin hasábjain epizódokat tárt az olvasók elé szent ereklyéink és mindenkori őrzésük históriájából, s tudósított arról, hogy a ma katonái 2011 májusában, a Parlament kupolatermében vették át ismét a Szent Korona, a koronázási jelvények oltalmazásának nemes szolgálatát. A honvéd koronaőröknek is otthont adó Petőfi Sándor laktanya 100 évéről, az egykori honvéd gyalogsági kaszárnya történetéről írt könyvét 2013 novemberében vehették kezükbe az olvasók. E kötet az első világháború centenáriumán a Monarchia legismertebb magyar hadvezérének és hős katonáinak, a kárpáti gránic védelmében egykor harcoló félisteneknek kíván emléket állítani.

Címkék: 
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek