Megelégelték az utasok: a késések megszüntetését és kulturált utazási feltételeket követelnek – aki egyetért, csatalkozhat a petícióhoz

Desktop
Van, amikor gyalogolni kell, mert meghibásodik a mozdony (forrás: Index - olvasó)

Utasok egy csoportja petíciót adott át a MÁV-nak szerda délelőtt: a petícióban a rendszeres késések megszűnését, a tájékoztatási és egyéb problémák megoldását kérték a társaságtól, elsősorban a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon, de más agglomerációs járatokon is. Tüntetést helyeztek kilátásba, ha a MÁV nem változtat - írja az Index.

A petíciót benyújtó közösség tagjai évek óta közlekednek vasúttal a munkahelyükre. A Budapest Nyugati-Cegléd-Szolnok (100a) vonalon idén május óta különösen sok járat késik 20-60 perceket, vagy marad ki teljes mértékben, ezért a munkába járóknak reggel már legalább két vonattal előbb kell indulniuk, hogy időre beérjenek a munkahelyükre. Nem 5-10 perces, hanem félórás késésekről van szó. 

Számos dolgozó munkahelye veszélybe kerül, ha pedig előbb indulnak, akkor nem tudni, hogy a gyerekeiket hogyan juttatják el iskolába-óvodába. Ugyanilyen gond a hazaút, mivel a késések miatt rendszeres, hogy az óvoda, iskola már bezár, mire a szülő odaér.

A mávosok a helyzetek 90 százalékában tájékozatlanok, az állomásokon gyakoriak az egymásnak ellentmondó információk. További probléma, hogy a vonatok nem légkondicionáltak. A gyakran az indulásig napon álló, majd a nyílt pályán veszteglő vonaton délutánonként 40 fok van.

A MÁV változtatásokat tervez a vonalon, erről szeptemberben lakossági tájékoztatót is tartanak.

Addig is, akit érint a probléma, aláírhatja a petíciót online.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?