Végre! Egyeztetés kezdődik a repülőgépek okozta zajról!

Desktop
Felszállási útvonalak (fotó: ittlakunk.hu)

A repülők okozta zaj állandó probléma több fővárosi kerületben is. 

A nemrég bevezetett új felszállási útvonal miatt még nagyobb lett a lakók szerint a zaj. A repülőgépek okozta zajterhelést videón is rögzítették, az alábbi felvételt olvasónk küldte: 

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére január óta zajlanak egyeztetések a Liszt Ferenc-repülőtér működésével összefüggő zajterhelésről a Fővárosi Önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Budapest Airport Zrt., a HungaroControl Zrt. és az érintett civil csoportok képviselőinek bevonásával.

A közleményben azt írták: a megbeszélések célja olyan reális lehetőség vizsgálata, hogyan lehetne a legnagyobb mértékben figyelembe venni a Budapesten és a környező településeken élők igényeit.

A fővárosi repülőtéren uniós rendeletben rögzített követelmények miatt tavaly léptek életbe szigorúbb szabályok, a változások elmaradása kötelezettségszegési eljárást eredményezhetett volna Magyarországgal szemben. Az új előírások nyomán a repülőtér zaja a korábbiaknál kevesebb kerületet és lakost érint. A terhelés azonban eltérően oszlik meg az egyes területek között, ezért indokolt fővárosi szinten egyeztetni - áll a közleményben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek