Járjon-e HÉV Csömör és Kerepes között? A csömöriek tiltakoznak ellene

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció (fotó: panoramio.com)

116 érintett csömöri lakos írta alá azt a tiltakozó levelet, amit a csömöriek az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárának küldtek, és amelyben azt kérik: ne közlekedjen vonat Csömör és Kerepes között - írja az Index.

Az okok a következők:

  • az alig két kilométeres kavicsbányai üzemi vonalon 20 éve nincs személyszállítás és komolyabb forgalom
  • a lakók ennek tudatában, és a BKV jóváhagyásával építkeztek a vonal közvetlen szomszédságában
  • a vonalon újra beinduló közlekedés veszélyezteti az épületeket
  • a megnövekedett zajtól, füsttől, balesetveszélytől tartanak
  • nem értik, ki utazna egyáltalán a két kilométeres vonalon

A MÁV-HÉV nemrég vette tervbe, hogy a H9-es HÉV-et (a H8-as Gödöllői HÉV 3-4 kilométer hosszú csömöri szárnyvonala) egy régi, hátsó üzemi vágányon, az úgynevezett kavicsbányai vonalon meghosszabbítva visszaköti Kistarcsa és Kerepes felé a gödöllői vonalba. 

Gödöllő és Kerepes felől a lakók szerint senki nem akar kerülőt tenni Csömör felé, mert az hosszabb utat, több átszállást, és hosszabb menetidőt jelentene. Az Örs vezér térről kifelé ugyanez a helyzet. Aki Csömörig utazna, annak a meghosszabbítás nem ad semmit, sőt a reggeli és a délutáni forgalomban még kényelmetlenséget is jelent, mert Cinkotánál át kell szállnia.

Egy korábbi indoklás szerint a csömörieknek azért jó az új összekötés, mert könnyebben eljutnak a kistarcsai Flór Ferenc Kórházba, valamint a gödöllői kormányhivatalba, de erre a csömöriek azt mondják, hogy a faluban hamarosan átadják az új egészségházat, a kormányhivatal eléréséhez pedig így is, úgy is át kell szállniuk egyszer egy másik HÉV-re - írja az Index. 

A csömöri polgármester szerint a HÉV-vonalat lakossági kérésre hosszabbították meg, szerinte, ha félóránként elmegy egy csendes járat a házuk mellett, az nem zavaró.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?