Fél évre elveszítjük a Szentendrei utat

Desktop
(fotó: google map)

A BKK kiírta a nyílt közbeszerzést a Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszának a felújítására. A kivitelezési idő 200 nap lesz - írja a lap.

Várhatóan májustól novemberig tart a felújítás. Erre az időszakra Békásmegyer irányába egyirányúsítják a Szentendrei út ezen részét - írja a BKK. 

A rekonstrukció nem a Szentendrei út folytatásaként továbbvezető Rákóczi utcában és Batthyány utcában zajlik majd, hanem a H5-ös HÉV vonalvezetését is követő Szentendrei úton. A Mátyás király úti csomópontban, a Vasút sor Csillaghegy HÉV-állomás melletti déli végében, továbbá, ahol még az indokolt, a teljes útpályaszerkezetet átépítik; a többi szakaszon az utat újraaszfaltozzák. Ezen kívül elvégzik a szükséges útszegély-felújítást, újjáépülnek az útmenti járdák, kapubehajtók. A Csillaghegy HÉV-állomás mellett egy 20 bicikli elhelyezésére alkalmas B+R (bike and ride) tárolót létesítenek. Mindemellett rendezik majd a zöldfelületeket, felújítják a közvilágítást és a vízelvezetőrendszert is.

Az egyirányúsítás alatt érdemes lesz majd a Pünkösdfürdő utca–Batthyány utca, vagy a Hollós Korvin Lajos utca–Dózsa György utca útvonalon kerülnie. A kapcsolódó forgalmi változásokról a BKK később részletesebb tájékoztatást ad.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?