Paprikaspray-t fújtak ki a 2-es metróban, többen rosszul lettek

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu)

Szombat délután több órán keresztül nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, miután egy férfi paprikaspray-t fújt ki az egyik szerelvényben. Többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni.

A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, az eddig megjelent hírekkel ellentétben sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál ideiglenes mentősátorban látták el az utasokat.

A Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a katasztrófavédelem segítségét. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója hat mentőautót látott a helyszínen. A mentők részben az állomás előtt vizsgálták az utasokat. Kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség, az összes tünet - köhögés, könnyezés - átmenetinek bizonyult. 

A paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz.

Frissítve!

A rendőrség az éjszakai órákban elfogatóparancs alapján elfogta a 26 éves V. N. Róbertet, aki november 24-én a délutáni órákban Budapesten, az M2 metro keleti pályaudvari megállójában szóváltást követően gázspray-vel lefújta vitapartnerét, majd a helyszínt elhagyta.

A nyomozás során a férfit a rendőrök beazonosították, és ellene elfogatóparancsot adtak ki, melynek eredményeként november 25-én 2 óra 50 perckor elfogták. Elfogását követően előállították, elszámoltatása folyamatban van - írja a police.hu.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?