Rákosszentmihály-Sashalmi Evangélikus Egyházközség

1161 Budapest, Hősök tere 10-11. | +36-1-405-4877 | http://www.rsee.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A templomtér négyszögalapú, központi elrendezésű, előhajóval, nyitott árkádos előcsarnokkal. Az előcsarnok fölött hatalmas, pártázatos oromzat (a felvidéki reneszánsz kedvelt formája) emelkedik. A torony fali részét ugyanilyen oromfal fejezi be, mely magyaros jelleget ad a templomnak. Sgraffito-díszítése az idő folyamán elpusztult. A nyugalmat, harmóniát árasztó belső tér a háborúban sem sérült, eredeti képét nyújtja. Padjai 200 hívő befogadására alkalmasak. A fafaragásos, aranydíszítésű oltár Ronván Ferenc faszobrász műve és adománya. Az oltárkép: “Engedjétek hozzám a gyermekeket” Spandraft Ágoston festménye. A szószék, baldachinján fehér galambbal, Ewald Béla munkája. A templomot 1994-ben kívül-belül restaurálták.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-405-4877
Honlap:http://www.rsee.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek