Rácz Aladár Zene-, Tánc-, Képző- és Iparművészeti Alapfokú Művészeti Iskola

1165 Budapest, Táncsics u. 7. | +36-1-407-2407, +36-1-402-4156, +36-1-403-2093 | http://www.razeneiskola.hu
Desktop

Zeneiskolánk, amely a kiváló cimbalomművész, Rácz Aladár (1886-1958) nevét viseli, 1967 óta működik, azóta gyerekek és fiatalok ezrei tanultak nálunk muzsikálni. A belvárostól kissé távolabb eső kertvárosi kerületben fontos közművelődési szerepet töltünk be, hiszen házhoz hozzuk a komolyzenei hangversenyeket.

Intézményünk Mátyásföldön, jól megközelíthető, csöndes szép utcában található. Új épületünkben, melyet 2001-ben vehettünk birtokba, több mint húsz hangszigetelt teremben folyik az oktatás , de diákjaink és a szülők kényelmét szolgálva a kerület általános és középiskoláiba is kijárnak tanáraink. Kiváló akusztikájú, klímaberendezéssel ellátott, 145 fős koncerttermünk stúdiófelvételre is alkalmas. Jó időben kisebb hangversenyeink a hangulatos zeneudvarban kerülnek megrendezésre. A legnagyobb, öt-hatszáz főt vonzó rendezvényeinknek az Erzsébetligeti Színház nagy terme ad otthont. Diákjaink száma meghaladja a 800-at , velük több mint ötven tanár foglalkozik egyéni és csoportos órák keretében. A jelentkezők több mint húsz tanszakból válogathatnak.

Zeneiskolánkban összesen 15 együttes kínál lehetőséget közösségi muzsikálásra: vonószenekar, tücsök zenekar (azaz a legkisebbek vonószenekara ), csellóegyüttes, fúvószenekar, blockflöte-, fuvola-, klarinét-, szaxofon-, gitár-, ütőegyüttes, népzenei csoport, historikus zenei együttes, Orff-csoport, big band, továbbá szimfonikus zenekar, amelynek tanárok, szülők, és idősebb növendékek a tagjai.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.