Liget Táncakadémia

1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/B. | +36-20-596-3292 | http://ligettanc.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Táncakadémia célja: az aktív közösségben megvalósuló, a tánc és a zene szeretetére való nevelés, művészeteket befogadó életforma megalapozása.

Komplex képzési formák útján szakmailag megalapozott tanmenet szerint, nyitott szemléletű táncoktatás, korszerű hagyományőrzés. A felmenő rendszerű képzésben, szerepet kap az elméleti (táncelmélet, tánctörténet, néprajzi ismeret) oktatás is. Az évfolyamok, életkoruknak megfelelő táncanyagokat tanulnak, amikből új és meglévő (díjazott) koreográfiák készülnek, illetve kerülnek betanításra. Az évadok végén tartott záróvizsga előadásnak mára már olyan rangja van, hogy két teltházas (1000 néző) előadást tarthatunk június első hétvégéjén. A gyerekek hamar rájöttek arra, hogy a tánc tanulása mellett itt barátokra is találnak. A szülők már az első év végén felismerték, hogy a táncoktatás mellett komoly közösségépítő munka is folyik a Táncakadémián. A harmadik év végén 120, a negyedik év végén 155 növendékünk volt, jelenleg 210 gyermek képzése folyik 7 néptánc és 3 balett évfolyamon. Táncpedagógusaink közül többen aranysarkantyús táncosok, és az Év Legjobb Táncművésze díj tulajdonosai. Többnyire a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes egykori és jelenlegi hivatásos, diplomás táncművész-pedagógusai. Balettmesterünk a Magyar Állami Operaház egykori táncművésze.

A Liget Táncegyüttes Magyarország egyik legfiatalabb táncegyüttese. A 2010-ben elindított, mára több mint 200 növendéket számláló Liget Táncakadémia egyik célja valósult meg azzal, hogy a nálunk tanuló gyerekek legjobbjai felnövekedve egy együttessé kovácsolódtak.Az ide vezető úton számos tehetségkutató verseny fődíját nyerték el.

Az Erzsébetligeti Színházban.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Karácsonyi Éva vezető táncpedagógus, alapító
Telefon:+36-20-596-3292
Email:tancakademia@gmail.com
Honlap:http://ligettanc.hu
Facebook:https://www.facebook.com/pg/Liget-Táncakadémia-221999817831385
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.