Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény - Szabadföld úti tagintézmény

1164 Budapest, Szabadföld út 7. | +36-1-400-0348, +36-20-940-7838 | http://cinkota16.ehc.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Tanulásban akadályozott, enyhe értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája.

Tagintézményünkben az illetékes pedagógiai szakszolgálat szakvéleménye alapján bekerülő tanulásban akadályozott, tanulási, magatartási, beilleszkedési zavart mutató, autista gyermekeket, tanulókat nevelünk 9 évfolyamon, kis létszámú osztályokban.

Cinkotán, jól megközelíthető helyen, befogadó, biztonságos, kulturált környezetben foglalkozunk tanítványainkkal. Pedagógiai tevékenységünk középpontjában a differenciált, korrektív, terápiás fejlesztés áll. Minden tanulónk számára biztosítjuk azokat a tevékenységeket, amelyeket örömmel és eredményesen végeznek. Az alapkészségek (olvasás, szövegértés, fogalmazás, matematika) fejlesztése valamennyi évfolyamon hangsúlyt kap. Sikerélmények megteremtésével erősítjük az akaraterőt, a tanuláshoz, munkavégzéshez szükséges belső motivációt. Célunk, hogy tanítványaink harmonikus személyiségű, adott közösségbe beilleszkedni tudó felnőttekké váljanak, akik képességeiknek, érdeklődésüknek megfelelő területen hasznos munkát végeznek. A szülőkkel bizalomra épülő kapcsolatot alakítunk ki a nevelési elvek közelítésével, közös elvárások kialakításával. Számítunk rájuk az iskolai programok szervezésében.

Jól felszerelt számítástechnikai teremmel, speciális fejlesztő eszközökkel rendelkezünk. Diákjaink 3. osztálytól tanulnak informatikát, 7. osztálytól angol nyelvet. A 9. előkészítő szakiskolai évfolyamon kiemelt feladat a tanulók pályaorientációjának segítése. A szakmai alapozás keretében a tanulók szövés, kerti munka, háztartási ismeretek foglalkozásokon vesznek részt.

Gyógypedagógusaink nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek. Munkájukat az alsó és felső tagozaton gyógypedagógiai asszisztensek segítik.

A tanórákat egyéni és kiscsoportos fejlesztő foglalkozások egészítik ki: finommotorika fejlesztése, alapozó terápia, szenzoros integrációs terápia, diszkalkulia, diszlexia terápia. A beszédhibák javítása logopédiai foglalkozások keretében valósul meg.

Tanulóink érdeklődésüknek megfelelően választhatnak a sport- és a szakköri foglalkozások közül: judo, úszás, iskolai sportkör, drámaszakkör, kézműves szakkör, informatika szakkör, tánc szakkör. Fontosnak tartjuk az iskolai hagyományok ápolását, az élményt nyújtó közösségi programokon való részvételt. Iskolai- és osztálykirándulások, nyári táborok színesítik a tanévet.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Tarnai Klára intézményvezető-helyettes
Telefon:+36-1-400-0348, +36-20-940-7838
Email:iskola@modszertani-bp16.sulinet.hu
Honlap:http://cinkota16.ehc.hu
Facebook:https://www.facebook.com/G%C3%B6llesz-Viktor-O%C3%81I-%C3%A9s-EGYMI-Besz%C3%A9dj...
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek