Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény - Érsekújvári utcai tagintézmény

1161 Budapest, Érsekújvári u. 7-13. | +36-1-405-4214, +36-20-940-7652 | http://cinkota16.ehc.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Értelmileg akadályozott, középsúlyos értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája. Ebben a tagintézményben működik az óvodai csoport, itt folyik a korai fejlesztés is.

Tagintézményünk óvodai, általános iskolai és a 9-10. évfolyamon működő előkészítő szakiskolai csoportjaiba az illetékes pedagógiai szakszolgálat szakvéleménye alapján kerülhetnek be az értelmileg akadályozott, autista, illetve halmozottan sérült gyermekek. Családias, szeretetteljes légkör megteremtésével biztosítjuk gyermekeink harmonikus személyiségfejlődését.

A nevelő-oktató munka során szakembereink – a fejlődésbeli és individuális sajátosságok figyelembevételével – speciális, sérülés-specifikus módszerekkel és eszközökkel törekednek a gyermekek készségeinek, képességeinek lehető legeredményesebb fejlesztésére. A kognitív képességek, mint beavatkozási terület mellett kiemelt hangsúlyt kap a kommunikációs és szociális készségek fejlesztése, valamint – az egyéni szükségletekhez igazodó – mozgásfejlesztés is. Az óvodai csoportban a gyermekek kutyaterápiás foglalkozáson vehetnek részt. Pedagógiai tevékenységünkben – a közismereti tantárgyak oktatása mellett – nagy figyelmet fordítunk a mindennapi életben használható, praktikus ismeretek, készségek elsajátíttatására, amelyek a későbbi munkatevékenységek alapjaiul is szolgálhatnak. Az előkészítő szakiskolai tanulóink a szövés, palackpréselés munkafolyamatának megismerése és elsajátítása mellett, a tagintézmény gyógy- és fűszernövénykertjében kerti- és növénygondozási ismereteket szereznek. A logopédiai foglalkozásokon beszédindítás, hangfejlesztés és a részképességek komplex fejlesztése történik. Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek családjaival való partneri kapcsolat kialakítását, fenntartását, valamint a szakemberek közötti együttműködést, amely a nevelő-oktató munkánk sikeréhez elengedhetetlenül szükséges.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Beke Edit tagintézmény-vezető
Telefon:+36-1-405-4214, +36-20-940-7652
Email:ersek.gollesz1161@gmail.com
Honlap:http://cinkota16.ehc.hu
Facebook:https://www.facebook.com/G%C3%B6llesz-Viktor-O%C3%81I-%C3%A9s-EGYMI-Besz%C3%A9dj...
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek