Díjat kapott Bálint gazda, civil kezdeményezésre

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Facebook)

Nemes Gábor szakszervezeti vezető kezdeményezésére Bálint gazda megkapta az "Akikre büszkék vagyunk" díjat a 16. kerületben. Az elismerést a Legenda sörfőzdében adták át neki.

Óriási botrány kerekedett abból nemrégiben, hogy a 100 éves Bálint Györgyöt nem választotta meg a kertvárosi képviselő-testület díszpolgárnak, mert politikai állásfoglalásával nem értett egyet. Vincze Ágnes kormánypárti képviselő - beismerve, hogy politikai alapon döntöttek - pökhendien azt írta: nyerjen ősszel választást az LMP és akkor azt jelölhetnek, akit akarnak, egyébként meg ő (Vincze Ágnes) nem támogatna soha szdszes és szocialista múltú embert.

Hogy helyette ki kapja meg a 16. kerület díszpolgára címet, az március 15-én derül ki.

Egyébként ez nem az első ilyen politikai döntés a kerületben: 2015-ben is történt már hasonlóan politikai indíttatású vita. Akkor Lantos Antal kerületi helytörténész, a kerület "emlékezete" nem lehetett díszpolgár baloldali kötődése miatt, helyette a Hír TV-s Nagy Katalint választották meg díszpolgárnak "példamutató életművéért". A döntés hasonló felháborodást váltott ki, mint a mostani. Lantos Antal 89 évesen, 2018-ban hunyt el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?