Nem lesz díszpolgár Bálint gazda a kerületben

Oszd meg másokkal!

Desktop

Leszavazta a kertvárosi képviselő-testület Bálint gazda díszpolgárságát - osztotta meg a hírt Mizsei László képviselő (LMP) a Facebookon:

"A tegnapi képviselő-testületi ülésen újra bebizonyosodott, hogy első a pártfegyelem, második a józan ész. Vagy harmadik, sokadik, a lényeg az, hogy a rektális izmok jól működjenek. Többszöri jelölés után a testület fideszes többsége ismét elkaszálta Bálint György kertészmérnök díszpolgárságát, ahogy eddig is, egységesen, tömbben szavazva. Ha valakit ők nem akarnak, az nagyon nem akarják.

Így volt ez szegény Lantos Tóni bácsival is, aki nagyon várta, hogy megkapja, de még halála után, posztumusz sem engedték. Bálint gazda idén 100 éves. Megért már egy-s mást, ezt is túl fogja élni, de rá mindig fognak emlékezni a kerületben, míg ezek a percemberek emlékét elfújja a szél, kicsinyességükkel, pitiánerségükkel, képmutató viselkedésükkel együtt. Tőlük függetlenül nekem Bálint gazda az év XVI kerületi díszpolgára!" - írja a képviselő.

Vincze Ágnes kormánypárti képviselő erre így reagált: "Ősszel nyerj többséggel az LMP-vel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél."

2015-ben is történt már hasonlóan politikai indíttatású vita: akkor Lantos Antal kerületi helytörténész nem lehetett díszpolgár baloldali kötődése miatt. Helyette a Hír TV-s Nagy Katalint választották meg díszpolgárnak "példamutató életművéért".

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek