Tudjátok, ki az a Kerpel-Fronius Gábor?

Desktop
A főpolgármester-jelölt

Új nevet ismerhetnek meg a fővárosiak a főpolgármester-választás kampánya során.

Bemutatta a Momentum az ellenzéki előválasztáson induló főpolgármester-jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint az európai parlamenti (EP-) választás azt üzente: új emberekre, új arcokra van szükség a magyar politikában. A pártelnök szerint a Momentum a főváros tíz kerületében a legerősebb, 13 kerületben pedig a második legerősebb ellenzéki párttá vált, ezért felelősségének érzi, hogy az ellenzéki előválasztásba beszálljon. Jelöltjük, Kerpel-Fronius Gábor a Momentum XIII. kerületi elnöke, tapasztalt és bizonyított cégvezető, a Nolimpia-kampány után csatlakozott a párthoz.

Kerpel-Fronius Gábor azt mondta: olyan Budapestet szeretnének, amelynek lakói nem költenek jövedelmük 30 százalékánál többet lakhatásra, ahol az emberek autó helyett korszerű és környezetkímélő megoldásokat választhatnak, ahol az emberek nem fulladnak bele a szmogba és ahol nem születnek a budapestieket érintő döntések a budapestiek nélkül. Kerpel-Fronius Gábor szerint Budapest főpolgármesterének a várost érintő fontos "értékkérdésekben" véleményét kell nyilvánítania, ezek között említette a CEU, az 1956-os intézet, a Városliget sorsát, a kulturális tao átalakítását.

Ha az előválasztást Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke nyeri, akkor őt fogja támogatni a Momentum.

Nem indul a fővárosi ellenzéki előválasztáson, de folytatja kampányát Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, ezért az LMP felmondja a támogatásáról szóló szerződését. Puzsér Róbert támogatásának feltétele az volt, hogy részt vesz az előválasztáson.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?