Ilyen lenne Puzsér Budapestje – videóval

Desktop

A "Sétáló Budapest" Puzsér Róbert projektje, aki ezzel indul a főpolgármester-választásokon.

Részletesebb információk híján már mindenki mindenhonnan-minden-autót-kitiltunk-éljen-a-gyaloglás szerű terveket képzelt maga elé. Most, ha az alábbi videóban végighallgatjátok Pongrácz Gergelyt, a Sétáló Budapest kampány közlekedési szakértőjét, kiderül, ennél azért sokkal árnyaltabb a dolog. Szó van P+R parkolókról, tömegközlekedési fejlesztésről, a soha el nem jött dugódíj helyetti rugalmasabb megoldásról.

És arról, ami ugyan nem szó szerint itt a tévében hangzott el, csak hozzáfűzni kívánták az első újságcikkekhez: "Első perctől arról beszélünk, hogy a Sétáló Budapest nem pusztán a belváros programja. Ez egy szemlélet, ahogy a városra tekintünk. Ennek a szemléletnek a jegyében lesz a belvárosban egy sétáló övezet, és ennek a szellemében szeretnénk hozzányúlni a külső kerületekhez is. Ahogy a belvárosnak, úgy a külső városrészeknek is szeretnénk identitást adni, szeretnénk ha zöld, élhető, gyalogos (tömegközlekedés) és kerékpáros forgalomra optimalizált városközpontok jönnének létre.

Szintén az első perctől tisztáztuk, hogy az autómentesség nem jelenti azt, hogy a mentő nem mehet házhoz a betegért, a tűzoltó nem olthatja el a tüzet, és nem juthat áru az üzletekbe, ahogy a költöztetés szabályozására is számos jól működő példa van a világban."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek