Videó: így verték fejbe a képviselőt az ünnepségen

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Vajda Zoltán Facebook-oldala)

A március 15-ei állami rendezvény helyszínén, a Múzeum körúton egy 81 éves dunakeszi férfi egy zászlórúddal fejbe ütötte Vajda Zoltánt, az Együtt 16. kerületi önkormányzati képviselőjét és választókerületi elnökét. A verekedő férfit az intézkedő rendőrök a helyszínen elfogták és garázdaság gyanúja miatt előállították. 

Vajda Zoltánt kérdeztük a történtekről:

A kerületi képviselő március 15-én délelőtt egy kertvárosi koszorúzáson vett részt, ezért késve érkezett a Nemzeti Múzeumhoz. A tömeg miatt ekkor már nem jutott a tüntetők közelébe, ezért az ünneplők mellett állt meg. Az Orbán-beszéd alatt egy, a mohácsi busójáráson vásárolt kereplővel fejezte ki véleményét.

Rövidesen megjelentek mellette a Valton biztonsági cég emberei, akik ráncigálni kezdték. Mivel Vajda Zoltán szerint ehhez nem volt joguk - nem is értette, miért voltak ott egy magán cég biztonsági emberei a rendezvényen -, ezért kérte, hívjanak rendőrt.

Amíg a rendőrökre vártak, több ünneplő vette körbe Vajdát, akik beszólogattak neki, durva szavakkal illették, lehazaárulózták a tiltakozása miatt és ki akarták csavarni a kezéből a kereplőt.

Ekkor lépett hozzá egy idős férfi, aki - már a rendőrök jelenlétében - egy zászlórúddal fejbe vágta őt. A rendőrök mentőt hívtak, akik meg is vizsgálták Vajda Zoltánt, de komolyabb sérülése - a fájdalmon kívül - nem keletkezett, csupán egy dudor nőtt a fején. A rendőrök a támadót elvitték.

A képviselő megérti és elfogadja, hogy különbözőek az ízlések, mindenki máshogy fejezi ki nemtetszését, de visszautasítja a hazaáruló kifejezést. Az idős férfira sem haragszik, viszont felháborítja a biztonsági cég alkalmazottainak eljárása - mondta Vajda Zoltán a történtekről portálunknak.

(forrás: Vajda Zoltán Facebook-oldala)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek