Tűrhetetlen repülőzaj!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kedves, repülőzajtól szenvedő lakótársak! 

2016-ban kaptunk egy ígéretet az országgyűlési képviselőnktől, miszerint reggel csökkenni fog a repülőzaj a 16. kerületben, mert kedvező időjárási (szél)helyzet esetén nem fogják a fejünk fölé irányítani a felszálló firgalmat. Mára kiderült, hogy nemhogy nem tartja be a HungaroControl ezt a megállapodást, hanem még az eddigieknél is sokkal nagyobb, szinte állandó zajterhelésnek vagyunk kitéve. 

Idemásolom a helyi újságban megjelenteket ezzel kapcsolatban:

"Május 26-tól 65 százalékkal fog csökkenni a Kertvárosra jutó zajterhelés, mert új rendszert vezet be a HungaroControll, mely a fel- és leszálló gépek számát és a légifolyosó terhelését is érinti.

Ezek szerint Ferihegyről a gépek reggel 5 és 8 óra között nem Budapest felé fognak felszállni, hanem Budapestről kifelé szállnak majd fel, így ezentúl nem kell repülőgépzajra ébrednünk reggelente. Persze, az időjárás csekély mértékben befolyásolhatja ezt, hiszen erős szél esetén kénytelenek lesznek a gépek a főváros felé vezető útvonalat használni - de ez remélhetőleg valóban csak elvétve fog előfordulni."

A valóság ezzel szemben a következő: decemberben például eddig egyetlen napon, 8-án kaptunk lélegzetvételnyi, pár órás szünetet, de a hétvégét folyamatos gépzajban teltek a szélcsendes idő ellenére is.

Javaslom, hogy kísérjétek fogyelemmel a pályairány-előrejelzéseket a következő linken, mert abból látjátok, hogy állandó jeleggel fölénk, vagyis a 31-es irányba küldik a felszálló gépeket.

http://www.hungarocontrol.hu/varhato-futopalya-hasznalat

A szélviszonyokról a Meteorológiai Szolgálat napra kész információi itt találhatók:

https://aviation.met.hu/hu/tavolabbi_kilatasok/

Ha meg akarjátok nézni, hány és milyen gép járkál fölöttünk, nézzétek meg a Walter rendszerben! (A félrevezető "Pozíció nem elérhető" ablakot az elején egyszerűen csak be kell csukni.) Itt látszik, hogy milyen gépek és mikor repülnek felettünk, csak be kell jelölnötök a tartózkodási helyeteket, hogy lássátok, mi zajlik fölöttünk a levegőben. 2 hétre visszamenőleg is mutatja a megvalósult légi forgalmat:

https://walter.hungarocontrol.hu/#start

A városlakók sok más szempontból is fokozott zajterhelésnek vannak kitéve, és sokszorosan többen laknak a délkelet-budapesti kerületekben, mint Vecsés térségében. Joggal várhatnánk el, hogy legalább a reggeli órákban, ha a szélhelyzet engedi, ne fölöttünk robogjon el 27-30 gép.n indul, az első pedig gyakran már 3/4 6-kor. Így nem lehet pihenni!

A Hungarocontrol és a Budapest Airport egymásra mutogat az ügyben, de ha sokan telefonálnak és írnak nekik, akkor talán észbe kapnak (volt ilyen időszak).Próbáljunk tenni azért, hogy legalább a reggeli pihenésünkre legyenek tekintettel.

A Hungarocontrol (jól elrejtett) elérhetőségei: 

kornyezetvedelem@hungarocontrol.hu         T: 06-1-293-4089

A Budapest Airporté:

kornyezetvedelem@bud.hu               T: 06-80-203-820

Minél többen jelentkeztek náluk, annál jobban odafigyelnek erre a problémára.

Ha csak néhányan jelzik a problémát, akkor soha nem fog változni semmi!

Tegyetek érte ti is, hogy nyugalomban ébredhessünk!!!!!!

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek