Közös körzetben lehetünk a 14. és a 15. kerülettel

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: kormany.hu
A 14. és a 15. kerülettel kerülhet egy járási körzetbe a Kertváros.

A járások kialakítása körül alakult ki vita a kerületek valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium között. A kerületi önkormányzatok azt szeretnék, hogy egy kerület legyen egy járási körzet. Ezt az álláspontot képviselte a Budapesti Önkormányzati Szövetség (BÖSZ) nevében Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere.

A minisztérium terve szerint 2013. január elsejétől vidéken 168 járást, Budapesten pedig hét járási körzetet hoznak létre. „A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége elnöksége szerint nincs a fővárosban történelmi hagyománya a járásoknak, amennyiben mégis létrejönnek Budapesten, akkor egy kerület, egy körzet elvén valósuljon meg az elképzelés” – mondta Riz Levente, a szervezet elnökségi tagja. A vidéki járásoknál 50-60 ezer lakossal számolnak, míg a budapesti hét körzethez 250-250 ezer lakos tartozna. A körzetesítés a bürokráciát is növelné, ráadásul másik kerületbe kellene utaznia az embereknek egyes ügyeik intézésére. Riz Levente úgy nyilatkozott, hogy a BÖSZ a legolcsóbb megoldás mellett van, ami azt jelenti, hogy a polgármesteri hivatalok épületeiben, kerületenként kell létrehozni a körzeti hivatalokat. A minisztérium szerint viszont az államigazgatási feladatok átvállalásával a polgármesteri hivatalokat mentesítik több feladat ellátásától.

A tervezett budapesti járások:

  • 46-os járás: 1-2-3. Kerület
  • 47-es járás: 11-12-22. Kerület
  • 48-as járás: 5-13-4. Kerület
  • 49-es járás: 6-7-8-9. Kerület
  • 50-es járás: 14-15-16. Kerület
  • 51-es járás: 10-17-18. Kerület
  • 52-es járás: 19-20-21-23. kerület

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek