Vízcsobogás hangja mellett dolgoztak a trükkös tolvajok

Desktop

Két férfi csöngetett be egy idős házaspár által lakott rézmáli társasházi lakásba szombaton. A kisebbik alacsony, kövérkés, foghiányos volt, a nagyobbik jól megtermett, legalább 190 centi magas, nagyfejű, lapátkezű. Az idős házaspárnak arról beszéltek, hogy a fenti szomszédnál nemsokára lakásátalakítás lesz, olyan átalakítás, ami miatt alulról is hozzá kell nyúlni e vízvezetékekhez. Tudták a szomszédok nevét, sorolták, hogy melyik lakásban mit kell csinálni. 

A nagyszobában megcsodáltak egy régi szekrényt. "Itt tartják a családi ezüstöt?" - kérdezte a nagydarab, aki már nyitotta is a vitrinrész ajtaját, sajnálkozását fejezte ki, hogy a zár csikorog, és ajánlkozott, hogy hipp-hopp megjavítja. Az ott lakó férfi kérte, hogy inkább arra koncentráljanak, amiért jöttek, vagyis a vezetékekre. A nagydarab és a köpcös a lakás különböző pontjait foglalták el, megfigyelési feladatokat adva az idős házaspár mindkét tagjának: nézzék csak, egyenletesen folyik-e a víz, mennyire habosodik - ez idő alatt ők keresztül-kasul cikáztak a lakáson. 

Úgy jó öt perc múlva a nagydarab váratlanul bejelentette, hogy a víz már nem habos, minden rendben, a viszontlátásra. Sebtében távoztak is. Amikor már messzebb járhattak, nézett be az idős asszony az íróasztal fiókjába, s vette észre, hogy egy borítéknak - amelyben a közelgő nagyobb kiadások miatt félmillió forintot tartottak - lába kelt. 

Nem tudjuk elégszer ismételni: vigyázzatok hát az idegenek beengedésével! Kérjétek el igazolványukat, hívjátok föl munkaadójukat információért! 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?