NAV-vizsgálat indult a képviselő cégénél

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció

A 24.hu portál tette közzé, hogy saját újságírói és olvasói tapasztalatok alapján a Szatmáry család érdekeltségében álló zöldség-gyümölcs boltban többször nem adtak nyugtát. Az ügyben most a NAV vizsgálatot indított.

A 24.hu tesztje során 12 vásárlásból kilencszer nem adtak nyugtát, vagyis a bevételt nem ütötte be az eladó az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe. Erről rejtettkamerás videófelvétel is készült. Az eladó felszólításra mindig beütötte az online kasszába a megfelelő tételt, de ha külön kérés nem érkezett a vásárlótól, akkor ez többször elmaradt a cikk szerint. 

A nyugtaadási ügy előtt pár nappal szintén a 24.hu azt derítette ki a boltot üzemeltető cégről, hogy feketén dolgoztatja az egyik munkavállalóját. A miniszteri biztos ekkor adminisztratív hibára hivatkozott és elismerte az esetet.

Az adóhatóságot Vajda Zoltán, az Együtt XVI. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje kereste meg közérdekű bejelentéssel, miután többször ő sem kapott blokkot a cég zöldségesében. Vajda Zotán szerint a cég ezzel tudatosan adóalapot titkolt el, illetve adót került - tette közzé a Hír TV.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek