Nem is létezik Egres, a sétáló szatír?

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció
Az utóbbi hetekben újabb furcsa olvasói leveleket kaptunk Egresről, a sétáló szatírról. Felmerült bennünk a kérdés: létezik-e egyáltalán vagy kitalált figura.

Egres neve akkor bukkant fel először az online sajtóban, amikor megjelentek az első olvasói levelek arról, miszerint Budán, a Kevélyek és a Róka-hegy környékén járkál egy szatír, aki Egresnek, a nagy sétálónak nevezi magát.

Az állítólagos szatír később a pesti oldalon "tűnt fel": a 16. kerületi Naplás-tó környékén ijesztgette a nőket. Legutóbb pedig  már a belvárosig "merészkedett", a 7-es buszon fogdosta a lányokat - levélíróink szerint legalábbis.

A leírások túrázó ruhába öltözött, 50-60 év körüli ősz férfiról szólnak, aki erőszakot nem követ el, csak "megijeszti" a magányosan vagy párban túrázó nőket, lányokat. A történtekről a rendőrség nem tud, nem kaptak bejelentést ezekről az esetekről, de a BKK-hoz sem érkezett ilyen panasz.

Ettől még igaz is lehetne a sztori, ennek azonban ellentmond, hogy a történteket leíró személyek e-mailes megkereséseinkre rendszerint nem válaszolnak, telefonos elérhetőséget nem adnak meg, így nem tudunk velük beszélni és még a rendőrségen sem jelentik be az eseteket. A beküldött levelek szövege is eléggé hasonló, mintha ugyanaz a személy írná őket.

A szatír neve amúgy egybecseng egy ismert túrázóéval: Egres Béla a Facebookon is megtalálható és Nagysétálónak hívja saját magát. Béla "bácsi" a Jövő Generációért Egyesület elnöke és nagyon szeret írogatni, folyamatosan keresi a médiafigyelmet - Szele Tamás a huppa.hu-n többször is írt róla, önjelölt prófétaként megjelölve a férfit.

Egres Béla többek között onnan vált ismertté, hogy ő jelentette fel Barna Illés gödöllői cukrászdáját egy túrázása során, valamint ő fenyegette meg levélben a váci gimnáziumot, amikor azok nem engedték el a diákokat a kormány ünnepségére (bár később úgy nyilatkozott, csak visszaéltek a nevével).

Azt nem tudni, hogy Egres Béla nevét felhasználva ki küldözgeti a szatíros történeteket, netán tényleg létezik az ősz hajú mutogatós bácsi és a névazonosság csupán véletlen, mindenesetre aki találkozott már Egressel és erről hajlandó is beszélni, írjon nekünk! 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?