Tündérrózsa Waldorf Óvoda

1163 Budapest, Hársfa u. 58. | +36-20-788-8266/Vercsek Judit | http://waldorfovi.hu, http://tunderrozsa.blogspot.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Óvodai életünk mindennapi tevékenységeit és napirendjét a kisgyermekkor igényei és sajátosságai határozzák meg, amelyben fontos szerepet kap az utánzás, a ritmikusság, a természetközelség és az ünnepkör. Az óvodában a gyerekek 4-től 7 éves korukig vannak egy csoportban. Ez az összetétel családias légkört teremt, fejleszti és színesíti a gyerekek szociális érzékét.

Játékaink természetes alapanyagokból készültek és egyszerűek, közel állnak a gyerekek lelki világához, fejlesztik, ápolják fantáziájukat és lehetőséget adnak számukra, hogy saját bensőjüket kibontakoztatva "építsék fel világukat" a játékok során, együttműködve társaikkal.

E lelki folyamatot segíti a szabad játék, amely napirendünk fontos részét képezi. A tevékenységekben és fejlesztésben elsődleges a belső igényű utánzás, és kevesebb szerepet kap a külső, direkt irányítás. A kisgyermekek egészséges lelki fejlődésében alapvető fontosságú a ritmikusság, amely a belső biztonságérzetüket alapozhatja meg. Ezért a Waldorf-óvodák tevékenységét napi, heti, ünnepszaki és éves ritmikus rend jellemzi.

Az évkör ünnepei kiemelt jelentőségűek, melyeket hetekig tartó készülődés, ráhangolódó időszak előz meg. A játékaink, az énekek, mesék és tevékenységek az adott ünnepszakhoz, illetve a hozzájuk kapcsolódó szokásokhoz kötődnek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek